Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Gdzie zorganizować imprezę firmową?
Biznes Forum > Biznes - zakładanie i prowadzenie firmy > Eventy i imprezy firmowe
Maria
Witam,

z całą pewnością częśc z Państwa zastanawia się gdzie można zorganizować konferencję, bankiet, bal czy inna imprezę firmową lub okolicznościową. W takich sytuacjach większość osób zaczyna poszukiwania w Internecie i najczęściej trafia na setki stron częściowo odpowiadających kryteriom wyszukiwania.

Warto znać nazwy kilku portali branżowych, które są bazą danych o obiektach konferencyjnych czy szkoleniowych, aby ułatwić sobie zadanie. Jednym z tego typu portali jest serwis:

SaleBiznesowe.pl

Portal skupia ponad 1450 obiektów z całej Polski - od najwyższej klasy hoteli pięcio - gwiazdkowych do tradycyjnych obiektów szkoleniowo - konferencyjnych.

Dużym ułatwieniem dla użytkowników jest kompleksowa wyszukiwarka obiektów według różnych kryteriów, na przykład według województwa, czy wielkości sali konferencyjnej. Jednak największym atutem portalu SaleBiznesowe.pl jest przejrzystość portalu, która sprawia, że użytkownicy wracają do niego wielokrotnie.

Polecam!

Esys
Miejsc przeznaczonych do zorganizowania imprezy firmowej jest tak naprawdę bardzo dużo. I co ważne - nie zawsze są to typowe sale konferencyjne:) Gdybym to ja miała się wybierać lub organizować imprezę firmową, wybrałabym raczej takie miejsce - oryginalne i gustowne, prawda? smile.gif Z tego co się orientowałam, EventMapa.pl ma w swej ofercie również (poza salami konferencyjnymi oczywiście) wiele kurortów SPA i resortach, gdzie dodatkowo uczestnicy imprezy mogą korzystać z różnych atrakcji i udogodnień. Trudno się dziwić, że pomysły się mnożą i są coraz bardziej zaskakujące, skoro coraz więcej u nas dużych firm, których pracownicy dwoją się i troją, by organizowana przez nich impreza była huczniejsza od konkurencji:)
Gość
Też uważam, że warto jest poszukać czegoś innego.

Znalazłam ostatnio ofertę Hotelu SPA http://www.wspanialespa.pl/obiekty_spa/Leb...opis_obiektu/31 w którym można zorganizować karnawałową imprezę dla pracowników firmy. Uważam, że to dobry pomysł na integrację pracowników.

Co sądzicie o tym hotelu? A może ktoś z Was organizował lub brał udział w takiej imprezie?
galia
W imprezie w SPA jeszcze nie miałam okazji uczestniczyć, ale sądzę, że może być to interesujące przeżycie. Możliwość wylegiwania się na masażach czy innych zabiegach upiększajacych czy wspólne biesiadowanie nad basenem - to jest to smile.gif
Więcej podobnych inspiracji można znaleźć na eventmapa.pl
Np. Incentive u dyktatorów mody (link do artykułu)
Każda kobieta byłaby zachwycona tego typu 'imprezą firmową' wink.gif
Katka
Witam,

pracuję w firmie Blue Dream organizującej wypoczynek na wodzie - wakacje na jachcie, regaty, czarter. Organizujemy również IMPREZY DLA FIRM - jest to zupełnie inny wymiar wyjazdów firmowych i z pewnością pozostanie dłużej w pamięci niż ból głowy po wieczornej biesiadzie wink.gif

Realizujemy głównie rejsy jachtami po ciepłych wodach Chorwacji, Grecji, Włoch. Program każdego rejsu tworzymy dla dowolnej liczby pracowników (np. rejsy integracyjne), na indywidualne zamówienie, w zależności od potrzeb i oczekiwań Klienta. Sprzedajemy również pojedyncze miejsca z naszej regularnej oferty (np. 7-dniowy rejs w Chorwacji od 1749 zł/os.). Standardowa oferta zawiera: czarter jachtu, pełne wyżywienie, ubezpieczenie, opiekę Kapitana Jachtu, paliwo i opłaty portowe. Każdy rejs urozmaicamy dodatkowymi atrakcjami, m.in.: nurkowanie, skutery wodne, parasailing, zwiedzanie lokalnych winiarni itd.

Rejs po lazurowych wodach to wspaniała forma motywacji pracownika do efektywniejszej pracy, jak też wyróżnienie najlepszych klientów za owocną współpracę. Dlatego zapraszam do kontaktu i skorzystania z naszej oferty.

Zapraszam również na WAKACJE NA JACHCIE z rodziną, znajomymi lub w pojedynkęsmile.gif

W razie pytań lub przedstawienia pełnej oferty proszę o kontakt:
kasia@rejsymorskie.pl
Tel. 513 060 636

Pozdrawiam
Katarzyna

rejsymorskie.pl
Mixed
W sumie miejsce na taką imprezę firmową bardzo często uzaleznione jest od ceny. Tnąc koszty niestety nie zorganizujemy dobrej imprezy,z miła obsługa. zgadzam się,że takie portale bardzo pomagają i udzielaja pozytecznych informacji.
Martaa
W okolicach Krakowa bardzo fajnym miejsce na tego typu imprezy czy też wydarzenia jest Krakowskie Przedmieście w Parku Biznesowym w Zabierzowie. Bardzo profesjonalnie przygotowane sale (nagłośnienie, projektory itp.), parking, sale do ok. 100 osób więc nawet duża firma może spokojnie tak organizować swoje spotkania, bardzo ładnie i klasycznie wykończone miejsca i łatwy dojazd z Krakowa. W zależności co kto planuje, otoczenie koło miejsca jest też bardzo obiecujące, oczko wodne gdzie można wyjść odetchnąć.
ian
Polecam Port Jachtowy Tazbirowo. www.tazbirowo.pl
Janik
Zgadzam się, że oryginalne miejsce to połowa sukcesu. Teraz na imprezę firmową/integracyjną coraz częściej wybierany jest plener. Ostatnio rzuciła mi się w oczy oferta w ładnym ośrodku pod Lublinem - Graf Marina. Oferują oni różne wymyślne gry i zabawy, poczynając od paintballu (co w zasadzie jest dosyć często spotykane) poprzez zawody sumo, lepienie w glinie, aż po loty balonem albo spływy kajakowe. Te wszystkie informacje można znaleźć tutaj http://www.grafmarina.pl/oferta/imprezy-pl...prezy-plenerowe
Ciekawi mnie, czy ktoś korzystał już z ich usług i może się podzielić wrażeniami?
Gość
Jeśli szukasz sali na konferencje szkolenie

hotelu obiektu konferencyjno - szkoleniowego
zapraszam na strony serwisów http://www.e-konferencje.pl http://www.konferencyjne.pl
Natalia
CYTAT(Janik @ Aug 12 2010, 07:27 PM) *
Zgadzam się, że oryginalne miejsce to połowa sukcesu. Teraz na imprezę firmową/integracyjną coraz częściej wybierany jest plener. Ostatnio rzuciła mi się w oczy oferta w ładnym ośrodku pod Lublinem - Graf Marina. Oferują oni różne wymyślne gry i zabawy, poczynając od paintballu (co w zasadzie jest dosyć często spotykane) poprzez zawody sumo, lepienie w glinie, aż po loty balonem albo spływy kajakowe. Te wszystkie informacje można znaleźć tutaj http://www.grafmarina.pl/oferta/imprezy-pl...prezy-plenerowe
Ciekawi mnie, czy ktoś korzystał już z ich usług i może się podzielić wrażeniami?

Osobiście nie korzystałam z ich usług, ale znajomy tak. Solidna firma, nie było żadnych problemów z jedzeniem ani obsługą. On polecał, więc ja też.
Baśka
polecam www.chatagieda.pl
Guest_Maria_*
CYTAT(Natalia @ Aug 25 2010, 05:00 PM) *
Osobiście nie korzystałam z ich usług, ale znajomy tak. Solidna firma, nie było żadnych problemów z jedzeniem ani obsługą. On polecał, więc ja też.

Przecież tutaj są referencje od byłych klientów, nie wiem czego więcej szukać?
http://www.grafmarina.pl/o-nas/referencje/opinie
arnold44
My mieliśmy zorganizowaną Imprezę w Zakopanem wynajęty cały pensjonat - pojechaliśmy autokarem do Zakopca z Wa-wy - 4 dni w plenerze a na koniec wróciliśmy do Wa-wy samolotem z Balic lot trwał 40 min.
jarilitmanen
Dobrym miejscem do takich imprez są właśnie góry lub nad morzem w zależności z jakiej branży ludziska będą.

natalian
CYTAT(arnold44 @ Jan 13 2011, 01:48 PM) *
My mieliśmy zorganizowaną Imprezę w Zakopanem wynajęty cały pensjonat - pojechaliśmy autokarem do Zakopca z Wa-wy - 4 dni w plenerze a na koniec wróciliśmy do Wa-wy samolotem z Balic lot trwał 40 min.

Chyba dość kosztowna to była impreza jeśli lecieliście samolotem?

CYTAT(jarilitmanen @ Jan 28 2011, 12:29 PM) *
Dobrym miejscem do takich imprez są właśnie góry lub nad morzem w zależności z jakiej branży ludziska będą.

Osobiście wolę góry. wink.gif
Czyli obecnie nie odległość, a branża tylko ma wpływ? wink.gif
Pan_Tam
Teraz można zorganizować event w prawie każdym hotelu. Nie ma z tym problemu. Możliwości i miejsc jest wiele.
natalian
CYTAT(Pan_Tam @ Sep 7 2011, 04:04 PM) *
Teraz można zorganizować event w prawie każdym hotelu. Nie ma z tym problemu. Możliwości i miejsc jest wiele.

Imprezy firmowe są teraz na topie. biggrin.gif
drahma
Mnie podobało sie w Velaves SPA we Władyslawowie. Sa tam duże, klimatyzowane sale, które można przedzielac. Calkiem dobre projektory i sprzety audio. Szkoda, ze nie mają wplywu na pogode, bo lepiej jest leżeć na plazy niz na krytych basenach, ale cóż... Polska to nie Hiszpania sad.gif
sześcian
Jeśli jest kasa to najlepiej zrobić imprezę połączoną z jakimś weekendowym wyjazdem. Najlepiej poza miasto, w teren. Jakieś kajaki, inne sporty zespołowe, wspólne wycieczki, jakieś ognicho - mnie takie imprezki najbardziej jarają. Może to być też z rodzinkami, fajne są takie wyjazdy.
maaarek.g
Właśnie zamierzamy zorganizować event świąteczno/mikołajkowy. Już wiem że na pewno w górach w Zakopanem. Jeszcze tylko musimy wybrać miejsce. Zastanawiam się nad Geovitą- blisko centrum ale jednocześnie na uboczu. Byłam tam, standard jest ok, ale czy ktoś z was organizował tam event- chodzi mi głównie o zaplecze, podejście obsługi etc.? Niestety czas już też nas goni, więc decyzję musimy podjąć szybko.
Miał
A może w Beskidy.

Ładnie, wiosna idzie, można wypocząć smile.gif

Agroturystyka GAJÓWKA tu mają do dyspozycji dwie sale konferencyjne i chętnie organizują imprezy firmowe. Obiekt o tyle ciekawy, że posiada własną krytą strzelnicę. Szczegóły w zakładce dla firm.

Pozdrawiam:)
firma24
Szczerze mówiąc to też wolałbym imprezę integracyjną w górach niż nad morzem, ale najlepiej latem.
Polskie góry są w tym okresie takie piękne, że aż chciałoby się tam mieszkać na stałe.
Adam77
Jeśli szukacie czegoś nad morzem to polecam Meduzę w Mielnie http://www.mojekonferencje.pl/mielno/hotel...tauracja-meduza

Konferencje z widokiem na morze!:)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.